מתכונים
שבלולי שמרים עם שוקולד צ'יפס לבן ואגוזים
מצרכים
רשימת חומרים ל-24 שבלולים:
לבצק:
500 גרם קמח שמרים
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
1/4 כוס סוכר דמררה
75 גרם חמאה
1 ביצה טרופה
למילוי:
1 כוס ממרח GAYA קקאו ואגוזי לוז פרימיום
(3250065)
1 כוס פצפוצי שוקולד לבן של כרמית
(3260880)
1 כוס אגוזים טחונים גס (לוז, פקאן, מלך)
6 כפות סוכר דמררה
אופן ההכנה
- מחממים מעט את השמנת והחמאה עד שהנוזלים פושרים.
- במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק במשך כ-3 דקות לבצק רך ואחיד .
- עוטפים במגבת לחה ומתפיחים במשך כ-שעה וחצי.
- מחלקים את הבצק לשניים.
- על משטח מקומח מרדדים כל חלק קלות ליריעה מלבנית, ארוכה וצרה בעובי כחצי ס"מ.
- מורחים שכבת נדיבה של ממרח אגוזים (כחצי כוס) מפזרים מעל את שאר מרכיבי המילוי באופן אחיד.
- מגלגלים לגליל ארוך ומהודק.
- בעזרת סכין חדה מאוד חותכים כ-12 פרוסות עגולות ברוחב כ-2 ס"מ.
- מסדרים את הפרוסות בתוך תבנית שקעים או קוקוטים אישיים.
- חוזרים על אותה פעולה גם עם החלק השני של הבצק.
- מכסים ומתפיחים שוב במשך כחצי שעה.
- אופים בתנור בחום בינוני ,180 מעלות במשך כ-20 דקות למאפים אישיים. (המאפים מתקבלים זהובים ורכים – זהירות לא לאפות יותר מדיי)