מתכונים
מאפה שמרים
מצרכים
בצק
500 גר' קמח
25 גר' שמרים טריים
100 גר' חלב/מים פושרים
70 גר' סוכר
10 גר' מלח
120 גר' ביצים
30 גר' חלמונים
200 גר' חמאה/מרגרינה חתוכה לקוביות
למילוי :
ממרח קקאו חלבי 3250060
ממרח לבן פרימיום 3250046
קקאו פרווה 3250061
ממרח לבן פרווה 3250058
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר מכינים ראש עיסה עם השמרים, החלב, ו-50 גר' קמח ומניחים לתפיחה.
- מעל ראש העיסה מוסיפים את יתרת הקמח, הסוכר, החלמונים, הביצים ולשים לחיבור הבצק , 2 דקות במהירות נמוכה
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שהבצק מתחבר היטב,2 דקות נוספות
- לבסוף מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש עד שכל החמאה נבלעת לתוך הבצק כ- 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית.
- מניחים עטוף בשקית במקרר לתפיחה של 24 שעות.
- רדד את הבצק לעובי של 0.5 ס"מ מרח את המילוי הרצוי גלגל לגליל מהודק וצור את הצורה הרצויה.
- העבר את הבצק לתבנית אפייה משומנת
- התפח שוב (כשהבצק מכוסה בניילון לא מהודק)
- מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט שקדים / אגוזים במרכז.
- אופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה יפה.