מתכונים

מאפה שמרים

מצרכים

בצק

500 גר' קמח

25 גר' שמרים טריים

100 גר' חלב/מים פושרים

70 גר' סוכר

10 גר' מלח

120 גר' ביצים

30 גר' חלמונים

200 גר' חמאה/מרגרינה  חתוכה לקוביות

למילוי :

ממרח קקאו חלבי 3250060

ממרח לבן פרימיום 3250046

קקאו פרווה 3250061

ממרח לבן פרווה 3250058

 

אופן ההכנה

 

  1. בקערת המיקסר מכינים ראש עיסה עם השמרים, החלב, ו-50 גר' קמח ומניחים לתפיחה.
  2. מעל ראש העיסה מוסיפים את יתרת הקמח, הסוכר, החלמונים, הביצים ולשים לחיבור הבצק , 2 דקות במהירות נמוכה
  3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שהבצק מתחבר היטב,2 דקות נוספות
  4. לבסוף מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש עד שכל החמאה נבלעת לתוך הבצק כ- 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית.
  5. מניחים עטוף בשקית במקרר לתפיחה של 24 שעות.
  6. רדד את הבצק לעובי של 0.5 ס"מ מרח את המילוי הרצוי גלגל לגליל מהודק וצור את הצורה הרצויה.
  7. העבר את הבצק לתבנית אפייה משומנת
  8. התפח שוב (כשהבצק מכוסה בניילון לא מהודק)
  9. מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט שקדים / אגוזים במרכז.
  10. אופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה יפה.